Apakah hormon body type

SLIMWAY

Sebelum kita pergi ke hormon body type, mari kita lihat dulu apa sebenarnya hormon?

Sebenarnya badan kita ini dipenuhi dengan hormon. Lapar pun disebabkan hormon, sakit pun disebabkan hormon, kurus dan gemuk pun disebabkan hormon. Jadi, konklusinya, hormon ini amat penting untuk badan kita. Hormon adalah zat kimia yang dihasilkan oleh tubuh. Jika dikeluarkan, hormon akan dialirkan oleh darah menuju berbagai jaringan sel dan menimbulkan efek tertentu sesuai dengan fungsinya masing-masing.

Hormon body type pula, hormon yang terdapat dalam badan manusia yang membentuk bentuk badan seseorang itu. Katakanlah seorang wanita bernama Rosmah, berbadan lansing dari bahu yang kecil dan bahagian atas yang kurus namun tamat di bahagian pinggul. Beliau agak gusar dengan badannya kerana bahagian pinggulnya terlebih besar daripada rakan-rakannya yang lain. Ini kerana, Rosmah mempunyai hormon bentuk badan pear. Hormon beliau berupaya mengaktifkan penyimpanan lemak di bahagian pinggul beliau. Beliau agak kurus di bahagian tangan dan bahu tetapi agak gempal di peha dan pinggul, mungkin juga lemak berlebihan di perut dan betis. Apabila beliau mengatakan beliau inginkan badan seperti rakan-rakannya yang berbadan lurus, beliau bertanyakan soalan yang sangat bernas kepada kami. “kenapa badan dia kurus, straight dan saya tidak?” SOALAN YANG BERNAS.

SLIMWAY2

Ini kerana, setiap orang mempunyai hormon yang berbeza-beza. Tidak semua orang mempunyai hormon pear. dan mengikut apa yang diringkaskan oleh Rosmah, kami mengagak yang rakan-rakannya mempunyai hormon body type seperti pisang. Pengumpulan lemak yang selari di setiap garisan S.

Jadi macam mana nak ada bentuk badan mcm orang lain? Caranya senang, di Marissa Aesthetic kami mengambil hormon body type yang anda mahukan, dan masukkan ke dalam badan anda. Seperti magik, anda pun akan mendapat bentuk badan yang anda mahukan.

SLIMWAY1

Apabila bercakap tentang hormon, ramai yang agak takut ataupun risau untuk berbuat sesuatu tentang hormon mereka. Namun, tanpa mereka sedari, hormon mereka makin rosak dari hari ke hari, dan ini akan menambah lebih banyak penyakit. Ini sebenarnya adalah langkah pencegahan penyakit, di samping itu, membantu mendapatkan bentuk badan yang diidami.

 

Dengan dunia yang penuh kimia dan pelbagai peralatan berasaskan kimia yang dipakai seantero dunia, kita sebenarnya tidak boleh elak daripada merosakkan hormon kita sendiri. Seperti memakai bekas polystrene pun boleh merosakkan hormon anda dan mendatangkan begitu banyak penyakit. Jadi kita manusia, sebagai langkah pencegahan, harus menggantikan hormon-hormon yang rosak ini, dengan hormon yang baru.

Tentu anda juga pernah terdengar cerita-cerita yang kurang menarik dari bidang-bidang akhbar kecil tentang perubahan hormon, bukan? Yang perlu kita takuti ini bukanlah penggantian hormon, tetapi penggantian hormon tiruan. Di Marissa Aesthetic, kami memastikan peralatan kami dan bahan yang digunakan mendapatkan sijil-sijil yang sepatutnya, selamat dan dari sumber semulajadi supaya anda tidak perlu risau.

 SUBSCRIBE

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>