Suplement Darah Tinggi

Marissa Magnesium

Magnesium adalah mineral yang adalah penting untuk fungsi badan. Magnesium membantu mengekalkan tekanan darah yang normal, tulang yang kuat, dan degupan jantung yang stabil.

Berfungsi sebagai anti depressi semulajadi, mengekalkan fungsi saraf secara normal, mengelakkan kekejangan otot, menyokong sistem imun dan menguatkan tulang, mengawal tahap gula dalam darah, merehatkan otak (migrain) serta mencantikkan usus bagi mengelakkan sembelit.

Mengapa orang mengambil magnesium?

Pakar mengatakan bahawa ramai orang di Amerika Syarikat tidak makan makanan yang cukup dengan magnesium. Orang dewasa yang menggunakan kurang daripada jumlah yang disyorkan magnesium lebih cenderung untuk mempunyai penanda keradangan tinggi. Keradangan, seterusnya, telah dikaitkan dengan masalah kesihatan utama seperti penyakit jantung, kencing manis, dan kanser tertentu. Juga, magnesium rendah tampaknya merupakan faktor risiko untuk osteoporosis.

Ada beberapa bukti bahawa makanan yang tinggi magnesium dan mineral lain boleh membantu mencegah tekanan darah tinggi pada orang dengan prehypertension.

Kekurangan magnesium yang teruk jarang berlaku. Mereka lebih cenderung dalam orang-orang yang:

ü Mempunyai penyakit buah pinggang

ü Ada penyakit lain atau keadaan Crohn yang memberi kesan penghadaman

ü Ada masalah paratiroid

ü Mengambil antibiotik atau ubat untuk penyakit kencing manis dan kanser

Adakah orang dewasa yang lebih tua

Penyalahgunaan alkohol

Penyedia penjagaan kesihatan kadang-kadang mencadangkan bahawa orang yang dalam keadaan ini mengambil makanan tambahan magnesium.

Beli secara online sekarang >>>

Dmag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>